еМагазин

Tag : Трајковски

ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Проф. Трајковски: Во текот на целиот септември можеме да очекуваме над 100 нови случаи на Ковид-19 дневно

Редакција
Ви ја пренесуваме новата ковид-анализа на професорот Дејан Трајковски. „18.08.2022. Продолжува очекуваното експоненцијално намалување на дневните броеви на нови случаи, после максимумот постигнат на преминот...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Проф. Трајковски: Ако продолжи морталитет од 1 починат на милион жители дневно, ковидот годинава би бил околу деветтото место како причинител за смрт

Редакција
Ви ја пренесуваме најновата анализа на професорот Дејан Трајковски, кој редовно ја следи ковид-состојбата во Македонија. „06.08.2022. Нивото од 870 нови случаи дневно, што беше...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Проф. Трајковски: Падот на новодијагностицирани со Ковид-19 виси на конец

Редакција
Ви ја пренесуваме новата анализа на професорот Дејан Трајковски, кој на Фејсбук редовно ја анализира состојбата со Ковид-19 во македонија. „19.03.2022. Падот на дневните бројки...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Проф. Трајковски: Идните бранови на Ковид-19, доколку ги има, би требало да бидат се послаби и со сé помалку жртви

Редакција
Ви ја пренесуваме новата анализа на професорот Дејан Трајковски, кој на Фејсбук редовна ја анализира состојбата со ковид во Македонија. „Дневните броеви на нови ковид...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Проф. Трајковски: Не треба да се радуваме пред време, сé уште сме во зоната на 4. степен на ризик за ширење на заразата

Редакција
Ви ја пренесуваме новата анализа на професорот Дејан Трајковски, кој редовно на Фејсбук ја анализира состојбата со Ковид-19 во Македонија. “05.03.2022. Продолжува нормалното експоненцијално намалување...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Проф. Трајковски: Од Ковид-19 и од последици од вирусот починало население на град со големина на Гевгелија

Редакција
Ви ја пренесуваме последната анализа на професорот Дејан Трајковски, кој на Фејсбук редовно ја анализира состојбата со ковид во Македонија. „18.02.2022. Според податоците од јануарскиот...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Проф. Трајковски: Во следниот период би требало да гледаме сé помалку пациенти во болниците и сé помалку починати

Редакција
Ви ја пренесуваме новата анализа на професорот Дејан Трајковски, кој редовно на Фејсбук ја анализира состојбата со ковид во Македонија. “15.02.2022. На една од телевизиите...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Проф. Трајковски: Најголема е користа од вакцинација на претходно непрележани лица

Редакција
Професорот Дејан Трајковски, кој на Фејсбук редовно ја анализира состојбата со Ковид-19 во Македонија, сподели научен труд (ncbi.nlm.nih.gov), а оваа според него се најважните се два...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Проф. Трајковски: Сите со коморбидитети не умираат од ковид, но речиси сите умрени од вирусот ги имале

Редакција
Ви ја пренесуваме последната анализа на професорот Дејан Трајковски, кој на својот Фејсбук профил редовно ја анализира состојбата со Ковид-19 во Македонија. “Министерството за здравство...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Проф. Трајковски: Подваријантата на омикрон може да доведе само до допрележување на преостанатите чувствителни, не и до враќање на епидемијата на почеток

Редакција
Ви ја пренесуваме најновата анализа на професорот Дејан Трајковски, кој на Фејсбук редовно ја анализира состојбата со Ковид-19 во Македонија. “02.02.2022. Денеска дури и најзадоцнетите...