еМагазин

Tag : Македонија пат

Локално

Забрана за движење на тешки моторни возила на планинскиот премин Стража и од Крива Паланка кон Деве Баир

Редакција
Поради интензивни врнежи од снег воведена е забрана за движење на тешки моторни возила на планинскиот премин Стража, како и на патниот правец Крива Паланка...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Јован Деспотовски нов директор на ТИРЗ, Самка Ибраимовски заменик директор на „Македонија пат”

Редакција
Досегашниот директор на Фондот за иновации и технолошки развој, Јован Деспотовски е именуван за в.д. директор на Дирекцијата за технолошко индустриски развојни зони, одлучи Владата...
Македонија

(Во живо) Почна уривањето на дивоградбата кај ТЦ Мавровка

Редакција
Кај ТЦ Мавровска претпладнево почна уривањето на дивоградбата. Донесена е градежна механизација, а локацијата ја обезбедува полицијата. Уривањето го врши ЈП за Јавно претпријатие за...
Македонија

„Македонија пат“ ќе ја урива дивоградбата пред „Мавровка“

Редакција
Владата на својата прва седница одржана денеска донесе одлука да му препорача на Управниот одбор на Јавно претпријатие за одржување и заштита на магистралните и...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Илинден“ го доби тендерот на „Македонија пат“ за набавка на битумен за асфалт вреден 5,6 милиони евра

Редакција
ЈП „Македонија пат“ – Скопје по распишаниот тендер за набавка на стоки – Битумен 50/70 за производство на асфалт склучи договор со трговското друштво за...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Крафтинг груп“ го доби тендерот на „Македонија пат“ за материјали за обележување патишта вреден 959.000 евра

Редакција
ЈП „Македонија пат“ – Скопје по распишаниот тендер за набавка на материјали за тенкослојна ознака на коловоз (боја, разредувач и перла за обележување на патишта)...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Македонија пат“ склучи договор за набавка на сол со „Димакс рудници“ вреден 149 милиони денари

Редакција
ЈП Македонија пат – Скопје по распишаниот тендер набавка на стоки-индустриска сол за одржување на патиштата склучи договор со друштвото за трговија,производство и услуги „Димакс...