еМагазин

Tag : Македонија2025

БАШ НИ Е ЌЕФ

Македонија2025 го организираше третиот Саем за наука: Дел од проектот „Науката и Јас“

Редакција
Во име на Македонија2025 и Џонсон Мети Програмата за влијание на заедницата „Науката и Јас“ ни преставува задоволство да Ве информираме дека денеска се одржа...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Самит на Македонија2025 на 15 и 16 мај: Фокус на иницирање промени и иновации во Југоисточна Европа

Редакција
Со фокус на развој и просперитет, на 15 и 16. мај ќе се одржи 13. издание на Самитот на Македонија2025, во хотелот Мериот во Скопје....
БАШ НИ Е ЌЕФ ТОП СТОРИИ

Македонија2025 ја престави фондацијата „Центар за дигитална трансформација ГоДитигал Скопје“

Редакција
Македонија2025 денеска на прес-конференција ја престави новоформираната фондација „Центар за дигитална трансформација ГоДигитал Скопје“. Центарот „ГоДигитал“ е основан со цел да ја унапреди дигиталната трансформација...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Македонија2025 предлага план за забрзан економски раст и нуди поддршка за неговото спроведување

Редакција
Подобрување на квалитетот на животот преку забрзување на економскиот раст е основната цел на реформскиот план Визија за забрзан раст, што го предлага организацијата Македонија2025....
БАШ НИ Е ЌЕФ ТОП СТОРИИ

Македонија2025 доделува стипендии за кариерно усовршување на извршни директори и менаџери во САД

Редакција
Меѓународната невладина организација Македонија2025 го објави повикот за аплицирање на престижната Програма за извршни директори – Зафировски, преку која се доделуваат стипендии за светски познатата...
БАШ НИ Е ЌЕФ

„Македонија2025“ и Фондацијата „Атанас Близнакоф“ од САД ќе доделат 40 стипендии за талентирани студенти

Редакција
Македонија 2025 и Фондацијата „Атанас Близнакоф“ од САД распишаа отворен повик за доделување на 40 стипендии за талентирани студенти „Атанас Близнакоф„ за учебната 2023/2024 година,...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Македонија2025 ќе додели две Признанија за придонес на припадниците на дијаспората

Редакција
Македонија2025, под покровителство на претседателот на Република Македонија, ќе додели дополнителни две признанија за придонес на припадниците на дијаспората кон развојот на Република Македонија за...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Натпревар „Најдобар бизнис концепт за зелени иновации 2023“

Редакција
На 13.05.2023 година, се одржа 17-иот годишен натпревар „Најдобар бизнис концепт 2023 – Натпревар за зелени иновации“, организиран во рамки на европскиот проект GREENOVET преку...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Самит Македонија 2025: Економски развој преку поголема примена на нови технологии, иновации и целосна дигитална трансформација на општествата

Редакција
Забрзаниот развој преку употребата на нови технологии, вештачка интелигенција и иновации станува геополитичко и стратешко прашање во 21-от век, кое е подеднакво значајно за секоја...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Ковачевски и Брнабиќ на отворањето на Самит на Македонија2025, кој ќе се одржува денеска и утре

Редакција
Невладината „Македонија2025“ денеска и утре во Скопје ќе го одржи 11-тиот Самит на кој ќе се обратат околу 40 говорници меѓу кои и премиерот Димитар...