еМагазин

Tag : провизија

Бизнис ТОП СТОРИИ

По пишувањето на еМагазин: Народниот правобранител отвори предмет за провизијата на Македонски телеком

Редакција
Откако еМагазин објави дека Македонски телеком од 1 јуни почна со наплата на провизија од 15 денари за плаќање на сметки за нивни услуги во...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Владата се огради од одлуката на Македонски телеком да наплаќа провизија за плаќање сметки, иако е еден од најголемите акционери

Редакција
Од Владата не ја коментираат одлуката на Македонски телеком да наплаќа провизија од 15 денари за плаќање на сметки за услуги на компанијата во нејзините...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Од Македонски телеком не кажуваат како ја одредиле сумата од 15 денари провизија за плаќање сметка и дали истата ќе расте во иднина

Редакција
Од 1 јуни Македонски телеком, како што објави еМагазин почна да наплаќа 15 денари провизија за плаќање на сметка, ако истата ја платите на шалтер...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Провизијата која Македонски телеком ја наплаќа за плаќање сметки, не е регулирана со Законот за електронски комуникации

Редакција
Од 1 јуни, како што вчера објави еМагазин, Македонски телеком започна со наплата на провизија од 15 денари, доколку сметката ја платитите на шалтер во...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Организација на потрошувачи на Македонија: Не е во ред Македонски телеком да наплаќа провизија за плаќање сметка во салон

Редакција
Од Организацијата на потршувачи на Македонија (ОПМ) за еМагазин велат дека не е во ред Македонски телеком да наплаќа провизија за сметка, ако истата ја...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Македонски телеком почна да наплаќа 15 денари провизија ако сметката ја платите на шалтер во салон

Редакција
Македонски телеком, во кој еден од најголемите акционери е и Владата, која ја поседува и златната акција, од 1 јуни почна да наплаќа 15 денари...
Локално

Нова услуга за сметките за вода во Скопје: Скенирај и плати брзо без провизија

Редакција
ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје воведе нова можност за корисниците на своите услуги. На фактурите за месец април е поставен персонализиран QR код со...
Бизнис

Со 35 денари провизија од денеска сметки ќе можат да се плаќат и во Пошта

Редакција
Граѓаните од денеска повторно ќе можат да плаќаат во готово преку шалтерите на Пошта. Системот од страна на Халкбанк е имплементиран и почнува да функционира...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Од 1 март граѓаните ќе можаат да плаќаат сметки во „Македонска пошта“ со пониски провизии

Редакција
Директорот на Македонска пошта, Јани Макрадули денеска изјави дека граѓаните ќе можаат да плаќаат во Македонска пошта од 1 март, а договорот со „Халкбанк“ се...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Клиентите на Охридска банка ќе можат бесплатно да повлекуваат готовина од банкоматите во Шпаркасе Групацијата

Редакција
Од денеска, клиентите на Охридска банка и Шпаркасе Банка Македонија ќе можат да ја користат проширената мрежа на двете банки составена од околу 120 банкомати,...