еМагазин

Tag : стопанство

Бизнис

На кој број да го пријавите работодавецот ако не ви исплатил К-15

Редакција
Државниот инспекторат за труд, прави засилени контроли во приватните фирми за исплата на К-15 на вработените, информираат од Министерство за труд и социјална политика (МТСП)....
Бизнис

Политичката ситуација по референдумот да се разреши брзо и едноставно, стопанството бара стабилност и сигурност

Редакција
Ако сакаме позитивно да ја завршиме годината со планираниот економски раст од 3,2 отсто и без какви било негативни последици врз деловниот сектор, тогаш процесот...
Бизнис

Целосна поддршка од стопанството за референдумот, членството во НАТО и ЕУ

Редакција
Стопанската комора на Македонија и дава целосна и недвосмислена поддршка на Владата за референдумот, а по завршувањето на процесите околу членството во ЕУ и НАТО,...