еМагазин

Tag : трговски

Македонија

Амбасадорот Филипов ќе ја кординира македонската група која со грчката ќе преговара за трговските марки

Редакција
Амбасадорот Ѓорѓи Филипов ќе биде координатор на Меѓународната група на експерти од Република Северна Македонија за трговски марки, и имињата и другите облици на интелектуалната...
ДОБРОСОСЕДСТВО

Првата средба на бизнис заедниците од Грција и Македонија за трговските ознаки на 15 и 16. мај во Атина

Редакција
Во среда и четврток, на 15 и 16. мај во Атина започнува дијалогот меѓу бизнис заедниците од Северна Македонија и Грција за трговските ознаки согласно...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Слаб интерес на македонските фирми за заштита на трговските марки со Македонија/македонско

Редакција
Од октомври до денеска се заштитени пет трговски марки со кратенката МК, една трговска марка со МАК, три со Macedonia и една со придавката македонско,...