еМагазин

Tag : вакцинирани

Македонија ТОП СТОРИИ

Со закон ќе се забранува влез на невакцинирани и непрележани лица во затворени објекти

Редакција
Комисијата за европски прашања ја одложи денешната седница на која требаше да се расправа по Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за заштита на население од...
Македонија ТОП СТОРИИ

Имунитет имаат 86 од вакцинираните и 75% од невакцинираните со прележан Ковид-19, се уште не сум оптимист за мерките, вели Сали

Редакција
Серолошката анализа покажа дека 86 отсто од вакцинираните и 75 отсто од невакцинираните кои прележале Ковид-19, имаат имунитет. Сите тие држави кои ги ослободија мерките...
ЖИВОТ

Пановски: Од сите прележани, а невaкцинирани досега се починати 13, а од вакцинираните 1.000

Редакција
Микробиологот Никола Пановски уште еднаш го повтори ставот дека прележаните од Ковид-19 се позаштитени од вакцинираните. „Последно што кажаа е дека 13 лица починале со...
ЖИВОТ

67% од новите случаи со Ковид-19 во последните пет месеци се невакцинирани

Редакција
Во периодот од 06.08 до 30.12.2021 на територија на државата 69.242 граѓанин се позитивни од тестирани на Ковид-19. Од нив 33% биле целосно вакцинирани, односно...
ЖИВОТ

33% од позитивните на Ковид-19 од август до декември, биле целосно вакцинирани

Редакција
Во периодот од 06.08 до 23.12.2021 на територија на државата 66.857 граѓанин, се позитивни од тестирани на Ковид-19, а од нив 33% биле целосно вакцинирани,...
ЖИВОТ

32% од заболените со Ковид-19 од август до декември биле вакцинирани, 98% од хоспитализираните виле невакцинирани

Редакција
Министерството за здравство ја објави анализата на вакцинирани, од позитивни случаи со Ковид-19, во периодот од 6 август заклучно со 16. декември. За вакцинирани се...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Од 2.272 починати од Ковид-19 од август до декември, 21% биле вакцинирани

Редакција
Министерството за здравство ја објави анализата на вакцинирани, од позитивни случаи со Ковид-19, во периодот од 6 август заклучно со 16. декември. За вакцинирани се...
ЖИВОТ

69% од позитивните на Ковид-19 во последните 4 месеци не биле вакцинирани

Редакција
Министерството за здравство ја објави анализата на вакцинирани, од позитивни случаи со Ковид-19, во периодот од 6 август заклучно со 2 декември. За вакцинирани се...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

21% од починатите од Ковид-19 во последните 4 месеци биле вакцинирани

Редакција
Министерството за здравство ја објави анализата на вакцинирани, од позитивни случаи со Ковид-19, во периодот од 6 август заклучно со 2 декември. За вакцинирани се...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

415 од починати 1.986 лица од Ковид-19, биле вакцинирани

Редакција
Смртноста кај невакцинираните од Ковид-19 е драстично поголема, покажува анализата на Министерство за здравство за периодот од 6 август до 25 ноември. „Во тој период,...