еМагазин

Tag : вработувања

Бизнис ТОП СТОРИИ

Алкалоид со инвестиции од 298.2 милиони денари и 90 нови вработувања во првиот квартал

Редакција
Во 2024 година, Алкалоид АД Скопје, во насока на посветеноста за постојана модернизација и за проширување на производствените капацитети, производствените волумени и на асортиманот, ја...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Министерството за економија вработува 34 службеници

Редакција
Агенцијата за администрација објави два огласа за вработувања во Министерството за економија, во едниот се бараа вработување на 16 службеници, во другиот на 18. Се бара...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Собранието вработува 12 службеници

Редакција
Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на 12 службеници во македонското Собрание. Се бара собраниски државен советник за безбедносни прашања и безбедносен надзор, собраниски...
Македонија ТОП СТОРИИ

Чичко ми е вработен во М-НАВ уште пред да се родам, а братучед ми е школуван 20 години надвор од државата, вели Николовски

Редакција
Чичко ми е вработен во Македонска навигација (М-НАВ) уште пред да се родам, а братучед ми е школуван 20 години надвор од државата, во Јапонија,...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Управата за водење на матичните книги вработува 82. службеници

Редакција
Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на 82. државни службеници во Министерство за правда – Управа за водење на матичните книги за следните работни...
Македонија ТОП СТОРИИ

Антикорупциска пред Уставен ќе го оспори балансерот за вработувањата по националност

Редакција
Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) пред Уставниот суд ќе поднесе иницијатива за преиспитување на алатката балансер, која овозможува вработувања во државните и јавни...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Дирекцијата за заштита и спасување вработува 24 службеници

Редакција
Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на 24 државни службеници во Дирекцијата за заштита и спасување. Се бара помлад референт курир и администратор, Подрачно...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Министерството за финансии вработува 20 службеници

Редакција
Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на 20 државни службеници во Министерството за финансии. Се бара помлад соработник за првостепена управна постапка, Подрачно одделение...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Оглас за вработување по етничка основа и во Агенцијата за катастар на недвижности

Редакција
Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на 30 државни службеници во Агенцијата за катастар на недвижности. Се бара раководител на Одделение за катастар на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Министерство за финансии повеќе нема да дава согласност за вработувања

Редакција
Министерот за финансии Фатмир Бесими најави дека со измените на Законот за буџет кои ќе стапат во сила на почетокот на годината министерствата, јавните претпријатија,...