еМагазин

Рубрика: Бизнис

Бизнис

Повеќе од половина од прометот во македонската трговија се реализира во Скопје

Редакција
Над 400 милијарди денари е остварениот промет во трговијата на големо во земјава во текот на минатата година, а прометот во трговијата на мало изнесува...
Бизнис

Гинтер Фриедл влегува во Управниот одбор на НЛБ Банка

Редакција
Од НЛБ Банка АД Скопје преку Македонската берза известуваат дека на 18.12.2018 година од страна на Народната Банка на Република Македонија е издадено Решение за...
Бизнис

МНР вработува млади дипломати

Редакција
Министерството за надворешни работи на Република Македонија информира дека до крајот на 2018 година ќе бидат објавени огласи за вработување на млади дипломати и за...
Бизнис

Државните обврзници ќе се тргуваат на Македонска берза на почетокот на 2019

Редакција
Државните хартии од вредност од почетокот на 2019 година ќе котираат на Македонска берза. Денеска министерот за финансии Драган Тевдовски и директорот на Македонска берза,...
Бизнис

„Оилко“ откупи сопствени акции

Никола Осило
„Оилко“ КДА Скопје преку Македонската берза информира дека се стекнал со 25 сопствени акции и сега поседува 1.739 сопствени акции што претставува 0,69% од вкупниот...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Аутомотив груп“ го доби тендерот на Бирото за регионален развој за набавка на џип

Никола Осило
Биро за регионален развој по распишаниот тендер за набавка на возило склучи договор со друштвото за промет и услуги „Аутомотив груп“ ДООЕЛ Скопје. Вредноста на...
Бизнис

Убава новогодишна честитка за акционерите: „Тетекс“ ќе дели дивиденда од 88,8 денари бруто по акција

Никола Осило
„Тетекс“ АД Тетово ќе дели дивиденда од 36,8 милиони денари или 88,8 денари бруто по акција, соопшти компанијата преку Македонската берза. Последен ден на тргување...
Бизнис ТОП СТОРИИ

(Фото) Кои се најуспешните претприемачи за годинава што изминува

Редакција
Со цел поттикнување на претприемачкиот дух преку промоција на успешни примери, се доделија престижните награди „Претприемач на годината 2018“ за најуспешните претприемачи на микро и...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Министерството за труд вработува 10 лица, плата до 28.303 денари

Никола Осило
Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на 10 државни службеници во Министерството за труд и социјална политика. Се бараат кандидати за следните работни места:...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Сектрон“ го доби тендерот на Владата за набавка на опрема за видео надзор

Никола Осило
Владата на РМ – Генерален секретаријат по распишаниот оглас за набавка на стоки – опрема за видео надзор склучи договор со друштвото за производство, трговија...