еМагазин

Tag : преземање

Бизнис ТОП СТОРИИ

Комисијата за хартии од вредност не дозволи преземање на кичевско “Тајмиште“

Редакција
Од Тајмиште АД Кичево преку Македонската берза информираат дека Комисијата за хартии од вредност не дозволи преземање на Друштвото. На 14.10.2021 година од Тајмиште примија...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Тајмиште од Кичево го преземаат Полјаци

Редакција
Од Тајмиште АД Кичево преку Македонската берза информираат дека на 14.10.2021 година примиле известување од Војциецх Едвард Пилцх и Бигосински Јацек од Полска кои имаат...
Бизнис

Македонска берза: „Либерти“ избришана од „листата на набљудување“ по успешното преземање

Редакција
Македонската берза информира дека денеска компанијата „Либерти“ АД Скопје е избришана од „листата за набљудување“ што се објавува на веб страница на берзата, поради тоа...
Македонија

Заев официјално ја презеде функцијата премиер од Спасовски

Редакција
Новиот премиер Зоран Заев денеска во Владата официјално ја презеде функцијата од досегашниот технички премиер Оливер Спасовски. Заев подвлече дека државата ќе продолжи со реформските...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Извршена промена на сопственоста на Охридска банка АД Скопје

Редакција
По утврдување на успешноста на понудата за преземање на акции издадени од Охридска банка АД Скопје од страна на Штаермеркише Банка и Шпаркасен АГ, денеска...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Можни технолошки вишоци во Охридска банка по преземањето од Шпаркасе банка

Редакција
Управниот одбор на Охридска банка АД Скопје преку Македонската берза го објави своето мислење и мислењето на Синдикатот во врска со објавената понуда за преземање...
Македонија ТОП СТОРИИ

Предметите на СЈО преземени од ЈО, засега остануваат кај досегашните обвинители

Редакција
Јавното обвинителство ги презеде предметите од Јавното обвинителство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите (СЈО),...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Мнозинскиот сопственик Ристо Милев со понуда за преземање на 28.438 акции на ГД Тиквеш

Редакција
Ристо Милев, кој веќе поседува 39.562 обични акции со право на глас или 58,18% од акциите на ГД Тиквеш од Кавадарци достави понуда за преземање...