еМагазин

Tag : термини

Македонија ТОП СТОРИИ

Од денеска ќе може и електронско закажување на термини за лични документи

Редакција
Министерството за внатрешни работи информира дека од денес термини за закажување на лични документи можат да се закажат и електронски. „Ја информираме јавноста дека од...
ЖИВОТ

Над 3.600 деца вакцинирани во нивните домови или им е закажан термин за вакцинација

Редакција
Над 3.600 деца се вакцинирани во нивните домови или им е закажан термин за вакцинација и се поделени над 7.500 информативни материјали, во рамки на...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Министерот Сали уверува дека проблемот со термините за мамографија ќе се реши од јануари

Редакција
Децениското нерационално инвестирање во здравствената опрема, неправилната распределба на услугите, со што пациентите од другите градови се принудени да патуваат во Скопје и застарената опрема,...
ФИНАНСИСКА ПИСМЕНОСТ

Народна банка објави Поимник на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење

Редакција
Во рамки на активностите за финансиска едукација, Народната банка изработи Поимник на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење. Со Поимникот е објаснето значењето...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Граѓаните на приватното здравство платиле 18,6 милиони евра, поради немање доволно термини за ковид-тестирање на државно, утврди Државниот завод за ревизија

Редакција
Во услови на пандемија, поради необезбедување на повеќе термини во Јавните здравствени установи (ЈЗУ) и несклучени договори со Приватните здравствени установи (ПЗУ) за дијагностицирање на...
Македонија ТОП СТОРИИ

Од 12 јули вакцинација и без закажан термин

Редакција
Министерството за здравство информира дека почнувајќи од 12 јули вакцинацијата на граѓаните ќе се одвива во постоечките вакцинални пунктови на здравствените домови и болниците во...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Граѓаните кои за викенд треба да се ревакцинираат во Србија, веќе добија известувања од е-Управа

Редакција
Граѓаните кои за претстојниот викенд треба да се ревакцинираат во Србија, веќе добија известувања од српската е-Управа за термини. Ревакцинацијата ќе се изврши во градот...
Македонија ТОП СТОРИИ

Граѓаните над 40 години кои се пријавиле за вакцина до 30 април, термините ќе ги добијат најдоцна во следните три дена

Редакција
Министерот за здравство Венко Филипче информираше дека термини за вакцинација добиле сите граѓани над 40 годишна возраст од Скопје кои до 30 април изразиле желба...
Македонија

Граѓаните кои добиле погрешни СМС пораки да се вакцинираат во најблиското место, но да го почитуваат терминот

Редакција
Министерството за здравство ја информира јавноста дека по серијата информации од граѓани во јавноста, претежно на социјалните мрежи, дека за вакцинација добивале смс пораки за...
Македонија

Голем број од закажаните за вакцинирање во Тетово не се појавиле

Редакција
Масовното имунизирање на населението во тетовско денеска почна во спортската сала на медицинското училиште „Никола Штејн“ во Тетово. „Започнавме со работа од 10.30, затоа што...