еМагазин

Tag : траекторија

Македонија

На судењето за „Траекторија“ презентирани дописи за изборот на „Синохидро“ за изградба на автопатите

Редакција
Во Кривичниот суд во Скопје денеска продолжи судското рочиште за предметот на Специјалното јавно обвинителство (СЈО), „Траекторија“ со изведување докази, меѓу кои дописи, меморандуми, понуди…
Македонија

Продолжуваат судењата за „Траекторија“, „Монструм“ и „Титаник 3“ на СЈО

Редакција
Во Кривичниот суд во Скопје денеска треба да се одржат нови рочишта за „Траекторија“, „Монструм“ и „Титаник 3“ на Специјалното јавно обвинителство (СЈО). Случајот „Траекторија”
Македонија

Продолжуваат судењата за „Траекторија“ и „Монструм“ на СЈО

Редакција
Во Кривичниот суд во Скопје денеска треба да се одржат рочишта за предметите „Траекторија“ и „Монструм“ на Специјалното јавно обвинителство (СЈО). Случајот „Траекторија” се наоѓа
Македонија

Отсуството на обвинителката од СЈО, Стефановска го одложи рочиштето за „Траекторија“

Редакција
Судењето за предметот „Траекторија” што се однесува на постапката за избор на компанија за изградбата на автопатите Миладиновци-Штип и Кичево-Охрид продолжува на 13 март, откако денешното
Македонија

Јанакиески, Пешевски и Талески на суд: Нови рочишта за „Траекторија“ и „Транспортер“

Редакција
Во Кривичен денеска треба да се одржат рочишта за предметите „Траекторија“ и „Транспортер“ на Специјалното јавно обвинителство (СЈО). Во „Траекторија“ обвинети се поранешниот премиер Никола
Македонија

„Траекторија“ продолжува на 5 март, одбраната бара СМС пораките да не бидат доказ

Редакција
Судењето за случајот „Таректорија“ односно постапката за избор на компанија за изградбата на автопатските делници Миладиновци-Штип и Кичево-Охрид, продолжува на 5. март, кога судот треба
Македонија

На судењето за „Траекторија“ се презентираат СМС пораки за соработката со „Синохидро“

Редакција
Со презентација на СМС-комуникацијата меѓу поранешниот вицепремиер Владимир Пешевски и негови соработници од кабинетот преку која ја договарале соработката со кинеската компанија „Синохидро“ за изградба
Македонија

Јанакиески и Пешевски на суд: Продолжува судењето за „Траекторија“ на СЈО

Редакција
Во Кривичниот суд во Скопјде денеска продолжува судењето за постапката за избор на компанија за изградбата на автопатите Миладиновци-Штип и Кичево-Охрид „Траекторија“ на Специјалното јавно
Македонија

Се читаа СМС пораки помеѓу Јанакиески и Шамбовски: Судењето за „Траекторија“ продолжува на 5 февруари

Редакција
Судењето за постапката за избор на компанија за изградбата на автопатите Миладиновци-Штип и Кичево-Охрид „Траекторија“ на Специјалното јавно обвинителство (СЈО) продолжува на 5 февруари. Случајот
Македонија

Јанакиески и Пешевски на суд: Во Кривичен нови рочишта за „Траекторија“ и „Тарифа“

Редакција
Во Кривичниот суд за денеска се закажани нови рочишта за предметите „Траекторија“ и „Тарифа“ на Специјалното јавно обвинителство (СЈО). Минатото рочиште за предметот „Траекторија“ беше