еМагазин

Tag : Топлификација

Бизнис ТОП СТОРИИ

Никој не ги купи 25. акции на Топлификација во ТЕ-ТО

Редакција
На вчерашната аукција немаше заинтересирани за 25. обични акции на Топлификација АД Скопје, која е во стечај, во гасната централа ТЕ-ТО Скопје, што претставува 10%...
Бизнис ТОП СТОРИИ

По вторпат се продава топланата Скопје Север

Редакција
Од Македонската берза информираат дека на 25.09.2023 година на барање на членката Комерцијална Банка АД Скопје, по пат на јавна берзанска аукција на акции при...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Започна изградбата на системот за топлификација на Битола, Могила и Новаци

Редакција
Започна изградбата на системот за топлификација на Битола, Могила и Новаци, кој ќе користи топлинска енергија од РЕК Битола, информираат од Електрани на Северна Македонија....
Бизнис ТОП СТОРИИ

Адора инженеринг на јавна лицитација за 9,3 милиони евра го купи имотот на Топлификација АД во стечај 

Редакција
Адора инженеринг по пат на јавна лицитација, за 9,3 милиони евра, ги купи Топланите Исток и Запад и најголемиот дел од останатиот имот на Топлификација...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Поради стечај, акциите на Топлификација исклучени од котација на Македонската берза

Редакција
Одборот на директори на Македонската берза на седницата одржана на 23.11.2018 година донесе одлука за исклучување од котација на акциите издадени од Топлификација АД Скопје,...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Кулминација на превирањата во „Топлификација“: Судот одобри стечај, фрчат кривични пријави

Редакција
Со решение IV СТ 125-18 на првостепениот суд, кое во текот на оваа недела беше доставено до Топлификација АД, прифатено е барањето на Битар Холдинг...
Бизнис

Групацијата Топлификација оствари добивка од 2,1 милиони денари

Редакција
Групацијата Топлификација за периодот јануари-септември 2018 година оствари нето добивка по оданочување во износ од 2.145.000 денари, соопшти компанијата преку Македонската берза. „Вкупните приходи се...
Бизнис

Македонската берза времено го прекина тргувањето со акциите на Топлификација

Редакција
Македонска берза АД Скопје денеска времено го прекина тргувањето со акциите издадени од Топлификација АД Скопје во очекување друштвото да објави известување во врска со...