еМагазин

Tag : породилно

ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Законски измени: Наместо породилно, ќе има мајчинско, татковско и родителско отсуство

Редакција
Место досегашното породилно отсуство се предвидува поделба на отсуствата на мајчинско, татковско и родителско отсуство. Ова се предвидува согласно новиот Предлог- закон за работни односи,...
БЕСПАРИЦА

Продолженото породилно отсуство трае се до завршувањето на времените мерки

Редакција
Министерството за труд и социјална политика информира дека на работничките кои се на продолжено породилно отсуство, платеното отсуство им трае се додека траат времените мерки...
ЖИВОТ

Продолжува да важи платеното породилно отсуство до завршувањето на времените мерки

Редакција
За да се обезбеди заштита и грижа на децата, Владата донесе Уредба со законска сила за примена на Законот за работните односи за време на...
ЖИВОТ

Породилното отсуство се продолжува до истекот на времените мерки за корона вирусот

Редакција
Се продолжува периодот на платено отсуство од работа поради нега и одгледување на новородено и посвоено дете се до истекот на траење на времените мерки...
БАШ НИ Е ЌЕФ

„Фитофарм“е првата фармацевтска компанија која ќе им даде дополнителни 3 месеци скратено работно време на родителите кои се враќаат од породилно

Редакција
Фармацевтската компанија „Фитофарм“ од денеска со дополнителни бенефиции за своите вработени по завршување на отсуството од работа поради бременост, раѓање и родителство. Сите вработени кои...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Витаминка, Макпрогрес и Европа ќе им дадат дополнителни 3 месеци скратено работно време на родителите кои се враќаат од породилно: Кој е следен?

Редакција
Инцијативата на Витаминка на своите вработени да им овозможи дополнителни три месеци скратено работно време за родителите кои се враќаат од породилно отсуство ја прифатија уште две...
БАШ НИ Е ЌЕФ

И Макпрогрес ќе им даде дополнителни 3 месеци скратено работно време на родителите кои се враќаат од породилно

Редакција
По Витаминка и Европа и Макпрогрес од Виница се приклучи на инцијативата на своите вработени да им овозможи дополнителни три месеци скратено работно време за...
БАШ НИ Е ЌЕФ

И Европа ќе им даде дополнителни 3 месеци скратено работно време на родителите кои се враќаат од породилно

Редакција
По Витаминка и Европа АД Скопје се приклучи на инцијативата на своите вработени да им овозможи дополнителни три месеци скратено работно време за родителите кои...
Бизнис

„Витаминка“ за своите вработени воведе дополнителни 3 месеци скратено работно време за родителите што се враќаат од породилно отсуство

Редакција
Одборот на директори на „Витаминка“ изгласа бенефиции во интерес на своите вработени по завршување на отсуството од работа поради бременост, раѓање и родителство. Според оваа...