еМагазин

Tag : телевизии

Свет ТОП СТОРИИ

И Израел како Русија ќе затвора канцеларии на странски медиуми

Редакција
Израел, како и Русија, која откако го почна нападот на Украина, ќе затвора канцеларии на странски медиуми. Израелската Влада усвои регулативи со кои ќе се овозможи...
Бизнис

Колкави трошоци имале лани Сител, Телма, Алфа, Канал 5 и Алсат-М

Редакција
Заедничките трошоци на Сител, Телма, Алфа, Канал 5 и Алсат-М лани изнесувале 1,071.20 милиони денари, покажува Анализата на пазарот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни...
Бизнис

Колкави приходи имале лани Сител, Телма, Алфа, Алсат-М и Канал 5

Редакција
Во 2022 година, сите пет терестријални телевизии на државно ниво оствариле помалку приходи отколку во претходната година, и тоа Алфа за 21%, Алсат-М, Канал 5...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Сител, Канал 5, Алсат-М и Алфа лани работеле со добивка, Телма со загуба

Редакција
Заедничкиот финансиски резултат од работењето на петте терестријални телевизии на државно ниво – Алфа, Алсат-М, Канал 5, Телма и Сител во 2022 година е загуба...
Бизнис

Колку вработени имаат ТВ 24 и Наша ТВ и колку за плати потрошиле лани

Редакција
Просечниот број на вработени во редовен работен однос во ТВ 24 Вести изнесувал 100 лица (две лица помалку отколку во претходната година), а во Наша...
Бизнис

Колкави приходи и од што лани оствариле ТВ 24 и Наша ТВ

Редакција
Двете сателитски телевизии, ТВ 24 Вести и Наша ТВ во 2019 година оствариле вкупно приходи од 73,31 милион денари, од кои 91% бил приходот на...
Бизнис

На што најмногу трошеле лани Сител, Канал 5, Телма, Алфа и Алсат М

Редакција
Вкупните трошоци на терестријалните телевизии на државно ниво – ТВ Сител, ТВ Канал 5, ТВ Телма, ТВ Алфа и ТВ Алсат М лани изнесувале 1.061,47 милиони...
Бизнис

Колкави приходи и од што оствариле лани Сител, Канал 5, Телма, Алфа и Алсат М

Редакција
Приходите што заедно ги оствариле терестријалните телевизии на државно ниво – ТВ Сител, ТВ Канал 5, ТВ Телма, ТВ Алфа и ТВ Алсат М минатата...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Сител, Канал 5, Алфа и Алсат М лани работеле со добивка, а Телма со загуба

Редакција
Приходите што заедно ги оствариле терестријалните телевизии на државно ниво – ТВ Сител, ТВ Канал 5, ТВ Телма, ТВ Алфа и ТВ Алсат М минатата...
Македонија

Алсат, Канал 5, Сител и Телма ја тужат ДИК поради цените за изборното рекламирање

Редакција
Телевизиите Алсат, Канал 5, Сител и Телма поднеле тужба за поведување на управен спор против одлуката на Државната изборна комисија (ДИК) за утврдување на просечно...