еМагазин

Tag : транспарентност

Македонија ТОП СТОРИИ

ЦГК: Најмалку информации министерствата и општините објавуваат за финансиите

Редакција
Центарот за граѓански комуникации (ЦГК) ја објави анализата од редовното годишно рангирање на институциите според Индексот на активна транспарентност, односно според проактивното објавување информации од...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Владата и Министерството за одбрана најтранспаретни, најмалку информации се објавуваат за финансиите

Редакција
Центарот за граѓански комуникации го објави редовното годишно рангирање на институциите според Индексот на активна транспарентност, односно според проактивното објавување информации од јавен карактер, во...
Македонија

Кампања за интегитет: Зголемена свеста на граѓаните за поголем интегритет на институциите преку транспарентност и владење на правото

Редакција
Расте свеста кај граѓаните за користење на правото за слободен пристап до информации од јавен карактер, покажува истражувањето направено во рамките на Кампањата за интегритет,...
Бизнис

Долговите на Владата, општините, претпријатијата ќе бидат на увид на јавноста

Редакција
Министерката за финансии, Нина Ангеловска денеска ја презентираше алатката за зголемување на транспарентноста на јавните финансии односно платформата преку која граѓаните во секое време ќе...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Претпријатијата во државна сопственост не се транспаретни и отчетни: ЈП за државни патишта најтранспаретно, на дното ГТЦ

Редакција
Центарот за граѓански комуникации го објави истражувањето „Транспарентност и отчетност на претпријатијата во државна сопственост“, кое покажува дека просечното ниво на транспарентност и отчетност на...
Бизнис

Тевдовски: До крајот на годината сите ќе имаат увид во исплатите од државната каса

Редакција
До крајот на годината граѓаните ќе можат да ги видат исплатите од државната каса. Секој потрошен денар ќе биде објавен, истакна министерот за финансии Драган...