еМагазин

Tag : исплати

Бизнис

Владата ги укина паушалите, патните и материјалните трошоци за извршните членови на Одборите на директори

Редакција
На денешната седница Владата ја усвои и Уредбата со која се уредува ограничување на правото на исплата на паричните паушали на извршните членови на Одборите...
БЕСПАРИЦА

Платата за вработените во културата ќе биде исплатена денеска

Редакција
Тукушто стигна информација дека платата за вработените во културата ќе биде пуштена денеска, информираше актерката Сања Арсовска на нејзиниот фејсбук-профил. „Изминатиов период беше тежок за...
БЕСПАРИЦА

Пензионерите ќе добијат минимално зголемување на пензиите од 1,8 отсто заради усогласувањето

Редакција
Со исплата на септемвриската пензија на почетокот на октомври ќе се изврши усогласување на пензиите за 2018 година за 1,8% кое се прави согласно со...