еМагазин

Рубрика: Бизнис

Бизнис

Никица Мојсоска Блажевски избрана за главен извршен директор на Македонија2025

Редакција
Никица Мојсоска Блажевски е избрана за главен извршен директор на невладината организација Македонија2025. Како што информираат од Македонија2025, Мојсоска Блажевски, има комбинирано академско искуство и...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Оне.Вип го доби тендерот на општина Чаир за набавка на мобилна и фиксна телефонија вреден 64.000 евра

Никола Осило
Општина Чаир по распишаниот тендер за набавка на мобилна и фиксна телефонија склучи договор со друштвото за комуникациски услуги Оне.Вип ДООЕЛ Скопје. Вредноста на договорот...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Тендер „тежок“ 195.000 евра: МВР купува летни панталони за полицајците

Никола Осило
Министерството за внатрешни работи на РМ распиша тендер за набавка на летни панталови за припадниците на полицијата. Проценетата вредност на договорот без ДДВ е 12.000.000...
Бизнис

„Жито Лукс“ откупи 29.403 сопствени акции

Никола Осило
„Жито Лукс“ АД Скопје се стекна со 29.403 сопствени акции односно поседува сопствени акции во висина од 3,56% од основната главнина на друштвото, соопшти компанијата...
Бизнис

Ќе се преиспитува договорот за спроведување на проектот за пругата Куманово-Бељаковце

Никола Осило
Владата денеска на седница ја разгледала Информацијата за изградба на пруга Куманово-Бељаковце и донела заклучок со кој  се најавува дека ќе го преиспита Договорот за...
Бизнис

Илија Филиповски купи акции во Технокомерц

Редакција
Од Технокомерц, преку Македонската берза информираат дека Илија Филиповски се стекнал со 363 акции од компанијата и заедно со претходно стекнатите акции, поседува вкупно 11.596...
Бизнис

Макстил лани со драстично поголема добивка

Редакција
Макстил АД Скопје, минатата година остварил добивка пред оданочување од 6,5 милиони денари, која е за 62,5% поголема од остварената во 2017 година, информира компанијата преку...
Бизнис

МЖ Инфраструктура со објаснување зошто се нашла на Листата на должници на УЈП

Редакција
Причина за даночниот долг врз основа на ДДВ на ЈП МЖ Инфраструктура кон Управата за јавни приходи (УЈП) е неможноста на МЖ Транспорт АД Скопје...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Словенечка Заваровалница Триглав достави барање за трето пензиско друштво на пазарот

Редакција
Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување – МАПАС ја известува пошироката јавност дека Заваровалница Триглав д.д. од Република Словенија достави Барање за основање...
Бизнис

Се градат објекти со вредност 392% поголема отколку во минатата година

Никола Осило
Според податоците на Државниот завод за статистика во декември 2018 година се издадени 292 одобренија за градење, што е за 13.6 % повеќе во однос на...