еМагазин

Рубрика: Бизнис

Бизнис ТОП СТОРИИ

Сител најгледена телевизија, МРТ1 на трето место

Редакција
Според последниот извештај на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни услуги за досегот на радиостаниците и за уделот во вкупната гледаност на телевизиските станици, Сител телевизија...
Бизнис

Топ пет акции со најголем пораст на Македонската берза

Редакција
Македонската берза берза го објави билтенот за периодот јануари-јули, годинава од кој може да се види дека најголем пораст на вредноста оствариле акциите на Комерцијална...
Бизнис

МЕПСО купува мебел за 21,5 милиони денари

Редакција
АД МЕПСО распиша оглас за набавка на мебел за потребите на компанијата. Проценетата вредност на договорот без ДДВ е 21.525.000 денари. Се бараат кујни, канцелариски...
Бизнис ТОП СТОРИИ

МОН распиша тендер за реконструкција на училишта „тежок“ 66,6 милиони денари

Редакција
Министерство за образование и наука распиша оглас за реконструкции на основни и средни училишта. Проценетата вредност на договорот без ДДВ е 66.600.000 денари. Во огласот...
Бизнис

Кои се општините кои склучиле најголем број на јавни набавки и колку тоа ги чинело граѓаните

Редакција
Вкупната вредност на јавните набавки на општините во Македонија лани изнесувале 80 милиони евра, а биле реализирани 2.737 јавни набавки, покажува базата на податоци со сите...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Пуцко петрол“ склучил 29 договори за јавни набавки во вредност од три милиони евра

Редакција
Центарот за граѓански комуникации ја објави базата на податоци со сите набавки на општините во 2017 година. Базата ги содржи сите 2.737 договори за јавни набавки...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Комисијата за хартии од вредност на привремени вработувања ќе потроши 1,5 милиони денари

Редакција
Комисијата за хартии од вредност распиша оглас за набавка на услуги од aгенција за привремени вработувања. Проценетата вредност на договорот без ДДВ е 1.500.000 денари,...
Бизнис ТОП СТОРИИ

АД за станбен и деловен простор без оглас се договори со „Декон-ком“ за непредвидени работи на објектот Државни институции

Редакција
Акционерското друштво за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Републиката – Скопје во постапка со преговарање без претходно...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Тежок тендер“: Кој ќе го снабдува со струја Собранието на Република Македонија?

Редакција
Собранието на Република Македонија распиша тендер за набавка на електрична енергија. Проценетата вредност на договорот без ДДВ е 23.000.000 денари, а главен критериум за доделување...
Бизнис ТОП СТОРИИ

(ВИДЕО) Каков имот има Џеф Безос, најбогатиот човек во светот: Авион, апартмани, скапи возила…

Редакција
Основачот на американската компанија „Амазон“, Џеф Безос (54) повторна стана најбогатиот човек на светот со богатство од 150 милијарди долари, објави агенцијата Блумберг. Се смета дека богатството...