еМагазин

Tag : Агенција

Македонија ТОП СТОРИИ

Кој е Еролд Муслиу – првиот разузнавач што не и по ќеф на ДУИ?

Никола Осило
Иако е прв Албанец во историјата на државата кој е назначен за директор на Агенцијата за разузнавање, ДУИ денес изрази вознемиреност и загриженост што претседателот
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Декра Арбеит“ го доби тендерот на ЈСП за ангажирање агенција за вработување вреден 122.000 евра

Никола Осило
Јавното сообраќајно претпријатие Скопје по распишаниот тендер за ангажирање на приватна агенција за вработувања за ЈСП Скопје и ЈСП ТУРС склучи договор со приватната агенција
Македонија ТОП СТОРИИ

Спасовски и Ременски се судрија околу надлежностите на Агенцијата за национална безбедност

Никола Осило
Се уште тече седницата на собраниската Комисија за одбрана и безбедност на која од вкупно 91, досега беа разгледани 40 – тина амандмани поднесени за
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Контакт бизнис“ го доби тендерот за привремени вработувања во Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги вреден 253.000 евра

Никола Осило
Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги по распишаниот тендер за набавка на услуга од приватна агенција за вработување склучи договор со приватната агенција за
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Кокра е арт-1“ од село Порој го доби тендерот на Агенцијата за стоковни резерви за набавка на јачмен вреден 421.000 евра

Никола Осило
Агенција за стоковни резерви по распишаниот тендер за обновување на јачмен за сточна храна склучи договор со друштвото за производство, транспорт трговија и угостителски услуги
Бизнис ТОП СТОРИИ

Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствени установи распиша тендер за набавка на лимузина

Никола Осило
Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствени установи Скопје распиша тендер за набавка на патничко моторно возило (лимузина). Критериум за доделување на договорот е најниската
Бизнис ТОП СТОРИИ

Агенцијата „Спид“ го доби тендерот на општина Струга за привремени вработувања „тежок“ 65.000 евра

Никола Осило
Општина Струга по распишаниот тендер за набавка на услуги за привремено вработување склучи договор со агенцијата за привремени вработувања „Спид“ Скопје. Вредноста на склучениот договор
Бизнис ТОП СТОРИИ

Собранието распиша тендер за агенција за хотелско сместување „тежок“ 211.000 евра

Никола Осило
Собранието на Република Македонија распиша тендер за ангажирање на агенција за хотелско сместување во земјата и странство. Проценета вредност на договорот без ДДВ е 13.000.000
Бизнис ТОП СТОРИИ

Агенцијата „Спид“ го доби тендерот на УЈП за привремени вработувања вреден 9,3 милиони денари

Никола Осило
Министерство за финансии – Управа за јавни приходи по распишаниот тендер за  привремени вработувања склучи договор со агенцијата за привремени вработувања „Спид“. Вредноста на склучениот
Македонија ТОП СТОРИИ

Што ќе работи ОТА?

Никола Осило
Оперативно-техничката агенција (ОТА) од вчера почна со работа. Како ќе работи оваа агенција? Законот за ОТА го уредува основањето на Оперативно-техничка агенција, надлежностите, раководењето, правата