еМагазин

Рубрика: Бизнис

Бизнис

„Мермерен комбинат“ ја удвои добивката

Никола Осило
„Мермерен Комбинат“ АД Прилеп за периодот од 1 јануари до 30 септември 2018 оствари приходи од продажба во износ од 1,8 милијарди денари што претставува...
Бизнис

Групацијата Топлификација оствари добивка од 2,1 милиони денари

Никола Осило
Групацијата Топлификација за периодот јануари-септември 2018 година оствари нето добивка по оданочување во износ од 2.145.000 денари, соопшти компанијата преку Македонската берза. „Вкупните приходи се...
Бизнис

„ЗК Пелагонија“ во загуба од 228 милиони денари

Никола Осило
„ЗК Пелагонија“ за периодот 01.01-30.09.2018 година покажува загуба од редовното работење во износ од 228.991.000 денари, соопшти компанијата преку Македонската берза. Компанијата во овој период...
Бизнис

„Централна кооперативна банка“ оствари добивка од 6,2 милиони денари

Никола Осило
„Централна кооперативна банка“ во периодот јануари-септември годинава оствари добивка од 6,2 милиони денари, што е подобрување на резултатот во однос на истиот период минатата година...
Бизнис

„Аутомакедонија“ оствари добивка од 13 милиони денари за девет месеци

Никола Осило
„Аутомакедонија“ АД Скопје во периодот јануари-септември годинава оствари добивка од 13 милиони денари, што е намалување во однос на истиот период минатата година кога добивката...
Бизнис

„Тетекс“ со намалена добивка

Никола Осило
„Тетекс“ АД Тетово во периодот јануари-септември годинава оствари добивка од 34,6 милиони денари, што е намалување во однос на истиот период минатата година кога добивката...
Бизнис

Стопанска банка Скопје ја зголеми добивката за 37,7%

Никола Осило
Во периодот од 01.01.2018 до 30.09.2018 година Стопанска банка АД – Скопје оствари добивка во износ од 2.589.629.000 денари, што преставува зголемување за 37,7% споредено...
Бизнис

Охридска банка ја зголеми добивката за два и пол пати

Никола Осило
Кумулативниот реализиран финансиски резултат на Охридска банка за периодот од 1.1.2018 до 30.09.2018 г. изнесува 531,6 милиони и е значително повисок односно за 2,5 пати...
Бизнис

„Орка Холдинг“: Продолжуваме да работиме согласно законските прописи

Редакција
Од „Орка холдинг“ Групацијата, со сите нејзини подружници кои вработуваат над 3.000 вработени, денеска информираа дека работат редовно и нормално ги обавуваат своите деловни, финансиски...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Општина Теарце купува патничко возило за 34.000 евра

Никола Осило
Општина Теарце распиша оглас за набавка на патничко моторно возило. Проценета вредност без ДДВ е 2.100.000 денари или околу 34.000 евра, а главен критериум е...