еМагазин

Tag : МИОА

Македонија

Уапсен државниот секретар во Министерството за информатичко општество и администрација

Редакција
Државниот секретар во Министерството за информатичко општество и администрација, Јахи Јахија е уапсен по налог на надлежен јавен обвинител од Јавното обвинителство за организран криминал
Македонија

Jавниот сектор лани пораснал за над 3.300 вработени

Редакција
Министерството за информатичко општество и администрација денеска го објави Извештајот за вработени во јавниот сектор за 2018 година. Извештајот содржи информации за структурата на вработените
Бизнис

Објавен предлог-текстот на Законот за висока раководна служба: Ќе спречува ли непотизам?

Редакција
Министерството за информатичко општество и администрација, го објави текстот на работната верзија на предлог Законот за висока раководна служба. Од денеска предлогот е достапен на