еМагазин

Tag : пензија

Македонија ТОП СТОРИИ

Пендаровски нема да користи државна пензија, ќе работи како професор на Американ Колеџ

Редакција
Поранешниот претседател Стево Пендаровски нема да користи државна пензија, која му следува по закон и ќе продолжи да работи како професор на Американ Колеџ, објави...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Пензиите ќе се исплаќаат на почетокот на месецот

Редакција
Со исплатата на пензијата за август се враќа редовниот начин на исплата место предвремената исплата на пензијата, која беше воведена поради прогласувањето на пандемија во...
БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

Од септември ќе нема минимална пензија под 13.300 денари, најави Тренчевска

Редакција
Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска очекува до крајот на годината да се изнајде решение за дефинирање на мининамланата пензија, преку дијалог во...
Македонија

Сите барања на пензионерите ќе бидат разгледани, уверуваат од Министерството за труд и социјална политика

Редакција
Министерството за труд и социјална политика (МТСП), по денешната средба со претставници на Иницијативниот одбор на пензионери на Македонија, информира дека сите барања кои им...
Македонија ТОП СТОРИИ

Четворица судии заминуваат во пензија, одлучи Судскиот совет

Редакција
Судскиот совет на денешната 442 седница утврди престанок на судиска функција поради исполнување на услови за старосна пензија на четворица судии. Станува збор за судиите...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Крајот на Ковид-19 се ближи, и доктор Пановски ќе се пензионира

Силвана Жежова
Микробиологот Никола Пановски, на 30 септември заминува во пензија, вели тој за еМагазин, и случајно или не, неговото пензионирање се совпаѓа и со крајот на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Глигор Бишев оди во пензија, Санел Кустурица нов претседател на Управниот одбор на Шпаркасе банка

Редакција
Во согласност со промените во Управниот одбор (УО) планирани во текот на Проектот за интеграција со Охридска банка АД Скопје, Глигор Бишев ќе го искористи...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Договорена нова методологија за пораст на пензиите, дополнително сите пензионери ќе добијат по 1.000 денари за април, мај и јуни

Редакција
Владата и претставници на здруженијата на пензионерите и Партијата на пензионерите се договорија да има промена на методологијата за усогласување и пораст на пензиите и...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Лани скопјанка имала најголем доход, највисока плата имал стружанец, а тетовец имал најголем доход од игри на среќа

Редакција
Во 2020 година скопјанка остварила најголем годишен доход по сите основи од годишната даночна пријава, највисока плата имал стружанец, тетовец имал најголем доход од игри...
БАШ НИ Е ЌЕФ

МАПАС ја стави во функција новата интернет страница www.mapas.mk

Редакција
Во насока на поголема интерактивност со јавноста, со цел континуирано обезбедување на транспарентност на капитално финансираното пензиско осигурување и објаснување на карактеристиките, можностите и предностите...