еМагазин

Tag : кадри

Бизнис

Истражување: Членови на управните и надзорните одбори на државните претпријатија, „дувла“ на партиски кадри

Редакција
Како членови на управните одбори во најголемите државни претпријатија се јавуваат многу политички кадри, секторски директори во други државни претпријатија, припадници на државната администрација, сметководители...
Бизнис

Има институции што постојано имаат отворен оглас за вработување, но никој не се јавува

Редакција
Во јавната администрација има и прилив и одлив на кадри. Има институции кои нон стоп имаат отворен оглас за вработување, а никој не се јавува,...