еМагазин

Tag : мобилни

БАШ НИ Е ЌЕФ ТОП СТОРИИ

(Фото) Настава без мобилни телефони и во кумановското основно училиште „Крсте Мисирков“

Редакција
Во кумановското основно училиште „Крсте Мисирков“ почна настава без мобилни телефони, информираа надлежните од училиштето. Согласно, Кодексот на однесување во училиштето, од второто полугодие наставниците...
БАШ НИ Е ЌЕФ ТОП СТОРИИ

(Фото) Ќе го следат ли и другите општини примерот: Во училиштата во Ѓорче Петров забранети мобилни на часовите

Редакција
Од 1 февруари во сите основни училишта во Ѓорче Петров за време на наставата, учениците и наставниците пред почетокот на часот во изготвените џебови, нумерирани...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Општина Гостивар ги укина службените мобилни телефони

Редакција
Трошоците за претплата, разговори и други услуги на над 50 телефонски броеви нема повеќе да ги плаќа општина Гостивар. Во иднина, службените телефони ќе станат...
Техно

Најновото истражување покажува дека дури 35% од Европејците би избрале полнење на телефон отколку пари

Редакција
Мобилните телефони повеќе не се само метод на комуникација, туку се значајни емоционални и физички ресурси, согласно најновото Европско истражување на Samsung: 35% од луѓето...
Техно

Само третина од интернет корисниците купуваат онлајн

Никола Осило
Според податоците на Државниот завод за статистика, во првото тримесечје од 2018 година, 79.3 % од домаќинствата имале пристап на интернет од дома. Учеството на...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Македонска филхармонија со кампања за да не се користат мобилните телефони на концерти

Редакција
„Музика, не мобилни – исклучи го телефонот, вклучи ги сетилата“ е новата кампања на Македонската филхармонија, која што оваа институција ја почнува со првиот симфониски...